El Blog de Vinsentvega ;)

Un blog de tot un poc

Instalar Microsoft Office 2003 en Ubuntu Jaunty 9.04

Posted by VinsentVega a 20 Mai 2009


Últimament he tingut algu problema amb l’Openoffice 3.0, ja que al guardar els documents i obrir-los amb Mocosoft Office m’apareixen molt modificats respecte de l’original. Tabulacions no desitjades, espais gegantins entre línies eren alguns dels problemes de compatibilitat que havia observat. Així he decidit posar a l’Ubuntu el paquet ofimàtic Mocosoft Office 2003.

Per a començar, cal baixar-se la suite ofimàtica en versió portable. Per tant, en el buscador http://buscalox.com posem Microsoft Office 2003 portable. Elegim una pàgina adequada i se’l baixem. El guardem on volgam en l’ordinador, jo especialment l’he posat en la carpeta /opt. Per a fer-ho cal posar en consola:

sudo cp -R /Portable_Office2003_Español /opt

Una volta el tenim, hem d’instal·lar Wine amb l’instrucció per consola: sudo apt-get install wine o en Aplicacions->Afegeix/Elimina i busquem el Wine.

Una volta tingam el Wine en l’ordinador i la carpeta amb els distints paquets ofimàtics portables en /opt, creem una llançadera en la barra superior d’Ubuntu. I on se posa la comanda u ordre cal posar:

wine /opt/Portable_Office2003_Español/WINWORD.EXE

D’aquesta forma executarem el Microsoft Office 2003 portable, també pot executar-se anant a /opt i fent doble clic sobre l’arxiu winword.exe, per als altres programes (Microsoft Powerpoint, Microsoft Excel, Microsoft Access) cal posar la mateixa intrucció de dalt canviant el nom del programa pel seu respectiu o també fent doble clic sobre l’arxiu en qüestió.

Com podeu vore: 😉

office2003

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: