El Blog de Vinsentvega ;)

Un blog de tot un poc

Compartir carpetes en Virtualbox 3.1.6 entre ubuntu Lucid Lynx 10.4 i Microsoft Windows XP i crear una Unitat de Xarxa

Posted by VinsentVega a 18 Mai 2010


En principi crearem una carpeta compartida anomenada “Compartit“en Ubuntu. Per això botò dret sobre la carpeta i elegim “Opcions de Compartició”. Marquem les dos caselles: “Comparteix aquesta carpeta” i “Permet que altres persones puguin escriure en aquesta carpeta”. I acceptem.

Ara la crearem en Windows XP. Botó dret a la carpeta creada i elegim “Compartir i seguretat”. De la finestra que ens apareix busquem la segona pestanyeta que diu “Compartir” i en ella marquem la casella “Compartir aquesta carpeta amb la xarxa” i també marquem “Permetre que els usuaris de la xarxa canvien els meus arxius“. I acceptem.

Ara anem a “Inici->Els meus llocs de xarxa”, busquem l’opció “Vore->Barra de l’explorador->Carpetes“(L’opció Vore Està al costat d’Arxiu, Editar…), aleshores en la barra lateral podrem vore l’arbre de Windows, i agafarem la ruta: “Els meus llocs de xarxa->Tota la xarxa->VirtualBox Shared Folders->\\Vboxsvr->\\VBOXSVR\compartit” I ja estem dins de la carpeta compartida en Ubuntu, tot el que posem en aquesta carpeta en ubuntu, ho podrem vore desde la ruta esmentada en el VirtualBox amb Windows XP.

Ara si volem crear una Unitat de xarxa, només cal que pugem un directori amunt i polsem botó dret sobre la carpeta compartida anomenada “Compartit” i elegim l’opció:  “Conectar a Unitat de Xarxa” En la nova finestra elegim una unitat (lletra per a la unitat de xarxa que anem a crear, jo recomane la “U” d’Ubuntu per a que no se’ns oblide què és)on posa “Unitat” i podem marcar la casella: “Conectar de nou quan iniciem sessió” per a que se’ns automonte la pròxima vegada. Per últim polsem en finalitzar i ara tornarem a polsar el botó dret sobre aquesta carpeta però ara elegirem “Crear un accés directe“. Automàticament el Windows ens avisa de que ens posarà l’accés directe en l’Escriptori perquè no pot posar-lo en la carpeta en la que ens trobem.

La pròxima volta que posem en marxa la màquina virtual, només caldrà der doble clic a l’accés directe de l’Escriptori que posarà “Accés directe a compartit en Vboxsvr (U)” per poder accedir a la nostra carpeta compartida en Ubuntu. De mel 😉

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: