El Blog de Vinsentvega ;)

Un blog de tot un poc

10 coses a saber abans de fer una portabilitat en el mòbil

Posted by VinsentVega a 16 Novembre 2010


1- El procés de la portabilitat ha de durar com a màxim 5 dies laborables. Aquest és el termini fixat perquè les operadores duguin a terme la transferència del número d’una companyia a una altra. És un termini majorista, per això és possible que per a l’usuari aquest termini s’allargui una mica més.

2- Si us arrepentíu de la portabilitat quan ja ha començat i voleu cancel.lar-la, podeu.Però només fins a 1 dia i mig abans de la finestra de canvi, és a dir, del moment en què es fa efectiva la portabilitat.

3- Si la portabilitat dura massa o sorgeixen problemes, es pot reclamar davant la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions. En el post “Com reclamar, pas a pas” us donem totes les pistes.

4- La portabilitat es reduirà a 1 sol dia. És un dels acords continguts en el Paquet Telecom promogut per la Comissió Europea, que s’haurà de traslladar a les normatives de cada país. Quines repercussions tindrà això sobre el joc de les contraofertes de les operadores?

5- Les clàusules de permanència (de 18 o 24 mesos habitualment) poden estar associades tant a la línia de mòbil com al terminal. És a dir, que encara que només vulgueu la targeta SIM i no us interessi un telèfon mòbil subvencionat, potser aquesta SIM també tingui permanència.

6- Si us voleu portar abans que acabe el període de permanència, s’ha de pagar una penalització que ha de ser proporcional al temps que queda per complir la permanència.

7- Les operadores no poden denegar una portabilitat perquè hi hagi factures impagades.

8-La portabilitat no ha de ser gratuïta. Tradicionalment a Espanya, les operadores no han cobrat als usuaris per portar. Però per a les operadores, cada portabilitat sí que suposa un cost, encara que no ho repercuteixin directament en l’usuari. No obstant això, en altres països europeus, sí que és habitual cobrar per la portabilitat.

9- Si sou dels que demaneu una portabilitat mòbil perquè la vostra actual operadora us faci una contraoferta, no esteu sols. Al voltant d’un 40% de les peticions de portabilitat es cancel. I, encara que sembla una obvietat, per si de cas ho diem: la teva actual operadora no està obligada a fer-te una contraoferta.

10- Quan estigueu en ple procés de portabilitat, podeu consultar en quin estat es troba des de l’aplicació de numeració del web de la CMT. Si introduïu el número de mòbil, us dirà a quina operadora pertany. Si està en plena portabilitat, dirà “En procés”.

Gràcies a l’amic: http://blogcmt.com/2010/11/12/10-cosas-que-hay-que-saber-antes-de-hacer-una-portabilidad/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: