El Blog de Vinsentvega ;)

Un blog de tot un poc

20 webs amb els millors cursos gratuïts online

Posted by VinsentVega a 14 Setembre 2012


Selecció de 20 llocs web que ofereixen formació gratuïta online molt variada:

 1. lasmatematicas.es: en poc més de 3.000 vídeos explica totes les matemàtiques fins a nivell universitari. És com un incansable professor particular disponible les 24 hores per a tu.
 2. Khan Academy: milers de vídeos pedagògics i centenars d’exercicis pràctics cobrint matèries com aritmètica, finances, història, química, física … fins i tot pots examinar-te i avaluar el teu progrés.
 3. Cursos en edX Universities: (Harvard, Berkeley, MIT …): educació universitària en línia, gratis!, Oferta per les universitats més prestigioses del planeta. Per a qualsevol persona amb ganes de formar-se.
 4. Udacity: web fundada per professors universitaris del MIT especialistes en robòtica. Ofereixen cursos d’intel · ligència artificial, programació, ciència computacional, estadística, física … etc.
 5. Coursera: xarxa educativa formada per diverses universitats internacionals de renom. Abasta diverses disciplines universitàries, tant de ciències com humanitats.
 6. Faculty Project: En aquest portal (un projecte sustentat per professors de tot el món i universitats com Universitat de Miami, la Universitat de Southern Califòrnia o el Dartmouth College) podem encontrar cursos en forma de PDF, presentacions i més sobre diversos temes, història, antropologia, economia … etc.
 7. Cursos gratuïts de la UNED: En aquest portal (un projecte sustentat per professors de tot el món i universitats com Universitat de Miami, la Universitat de Southern Califòrnia o el Dartmouth College) podem ncontrar cursos en forma de PDF, presentacions i més sobre diversos temes, història, antropologia, economia … etc.
 8. Cursos gratuïts de la Universitat Carlos III de Madrid.: Corresponents a una gran varietat de disciplines … Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeries … etc.
 9. Cursos gratuïts online de PHP, Java, Android, C#, MySQL…
 10. Cursos online gratuïts de la Direcció General d’Indústria i de la PYME (DGIPYME): desenvolupats per l’EOI (Escola d’Organització Industrial) i cofinançats per la DGIPYME i la Unió Europea. Ofereixen cursos com ara pla de negoci, comptabilitat i finances, màrqueting i propietat intel · lectual i patents.
 11. Cursos online gratuïts del INTECO (Institut Nacional de Tecnologíes de la Comunicació: INTECO desenvolupa formació gratuïta a qualsevol que es registre prèviament i que tinga interès en la temàtica de seguretat tecnològica, qualitat de programari i accessibilitat.
 12. Curs online de lectura ràpida: Cortesía de la Consejería d’Educació de la Junta d’Extremadura.
 13. Crypt4you: formació en Criptografia i Seguretat de la Informació, per la Universitat Politècnica de Madrid.
 14. Escola virtual d’igualtat: formació en línia en igualtat en matèria d’oportunitats entre homes i dones. Organitzats pel Ministeri de Sanitat.
 15. Institut Andalús de la Dona de la Junta d’Andalucia: Creació de xarxes socials, bancs de temps, resolució de conflictes …
 16. Taller online d’escriptura creativa: en dificildejuglar.com: taller permanent en línia (gratuït) d’escriptura creativa a disposició de qualsevol persona amb inquietuds literàries.
 17. Curs d’esperanto online: amb tutor: deu lliçons + exercicis d’esperanto bàsic, via mail. El tutor et corregeix els exercicis proposats i resol dubtes. En acabar el curs et donen un diploma.
 18. Deu llocs web gratuïts per aprendre anglès.
 19. Curs de cant online: Atenció a aquest curs de cant gratuït (amb exercicis i consulta de dubtes). L’ imparteix el cantant de la banda de heavy metall Mystika.
 20. Curs de periodisme de Rosa María Calaf: programa d’activitats online dirigides a orientar en l’ofici de periodista, de la mà de la veterana corresponsal de TVE i d’un grup de professors i estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Vist en la gran pàgina: http://www.sindinero.org/blog/archives/7499

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: